Stöd från EU och jordbruksverket

Projektstöd från EU

EU-flagga+Europeiska+jordbruksfonden+färgProjekt 2018

(#2017-3195)

Runmarö Lanthandel har för att förenkla och förbättra sophanteringen köpt en tippcontainer och två st komposter. Tippcontainer gör att vi säkert kan hantera och transportera vårt plastavfall till återvinningsstationen. Komposterna tar hand om frukt och grönt som måste kasseras.

Vi har även införskaffat en ny modern flervåningskyl för att bredda vårt ostsortiment och säkra förvaringen på bästa sätt.

Projekt 2017

(#2017-1824)

Runmarö Lanthandel har under 2017 fått stöd för flera förbättringar.

Köldmedium är utbytt i våra kylar och en ny kompressor är införskaffad.  Ytterligare en grönsakskyl är inkopplad på denna kompressor. På så sätt kan vi utöka utbudet och lager av frukt och grönt.

Samtliga hyllor är utbytta mot ett nytt och modernt hyllsystem vilket gör att vi kan utöka vårt sortiment och säkerställa lager av varor.

Den manuella charken har fått en ny våg och en ny skärmaskin för att kunna servera varorna bättre, snabbare och säkrare.

Projekt 2016

(#2016-1342)

Syftet med stödet är installera ny inredning för att minska energiförbrukningen i butiken och möta framtida behov för butiken.

Alla lysrör och spotlights är utbytta mot LED som är energisnålare och minskar värmeutvecklingen.

Värmepump är installerad för att skapa kyla på sommaren vilket leder till att kylar och frysar arbetar mindre och därför drar mindre energi.

Ny pantmaskin har inköpts för att möta Returpacks krav på säkrare och mer pålitlig returhantering.

En isflingsmaskin är införskaffad för att kunna förvara färsk fisk i charkdisken.

Ett nytt kassasystem för att möta framtida betalsystem och skapa en driftsäkrare miljö.

Din matbutik på Runmarö