Kategoriarkiv: Nyheter

Nytt från Runmarö Lanthandel

Leverans till Nämdö under våren 2018

Först vill vi säga att det har varit jätteroligt att leverera varor till alla er glada människor som bor på Nämdö och omkringliggande öar.

Båtar och tider

I och med att sommaren närmar sig och temperaturen stiger ställer det till vissa problem när det gäller våra leveranser av färskvaror med båt.

Vi kommer från och med 30/4 endast att kunna skicka varor på torsdagar som det ser ut just nu. Eftersom det numera är MADAM som trafikerar måndag – onsdag och de har begränsad plats på fördäck och inget kylrum ombord, kan vi inte skicka med de turerna längre. Fredagar är vi tyvärr underbemannade under försäsongen och har inte möjlighet att möta upp båten på ett lämpligt sätt.

Skulle Nämdö bli utan butik under längre tid kan vi komma att förstärka upp med extra personal och lista våra varor på nätet så att ni lättare kan beställa från oss.

Beställning och betalning

Matvaror kan beställas från Runmarö helgfri torsdag och varorna skickas endast med Waxholmsbolagets tur 1709 som avgår kl 16.30 från Styrsvik.

  • E-posta oss er beställning senast kl 15 dagen innan på info@runmarolanthandel.se. Vi kan inte ta emot beställningar via telefon men ring gärna och ställ frågor. 08-571 52 700
  • Betalning via faktura: Fakturaavgift 49:- och vi behöver samtliga era personuppgifter, inkl personnummer och fullständiga namn.
  • Betalning via kort: Ingen avgift, men ni måste skicka samtliga kortuppgifter till oss.
  • Betalning via Swish är än så länge endast möjligt när man är på plats i butiken. Vi letar efter ett sätt att kunna erbjuda detta.
  • Vid köp under 500:- tillkommer en plockavgift på 100:-

Observera att systembolags–, apoteksvaror och recept kan beställas men att dessa varor måste hämtas av någon, de kan inte skickas med Waxholmsbolaget utan medföljande bud.

Årets Runmarötröjor är här

Nu har äntligen årets tröjor kommit. Storlek XS-XXL och barn storlek 122, 134 och 146.

Årets glass är här

Ännu ett säkert vårtecken, årets nya glassar  från GB har kommit och glassboxen är uppfylld. Välkomna in!

Semlor

Idag börjar vi med våra populära hembakade semlor.

Välkomna!

Delikatessdisken utökas

20161021_122023
Vi har utökat vårt sortiment i den manuella delikatessdisken med massa småplock. Tex oliver, inlagd kronärtskocka, grillad zucchini, inlagd vitlök.
20161021_121308

Stöd från EU och jordbruksverket

EU-flagga+Europeiska+jordbruksfonden+färgProjektstöd från EU

Syftet med stödet är installera ny inredning för att minska energiförbrukningen i butiken och möta framtida behov för butiken.

Alla lysrör och spotlights är utbytta mot LED som är energisnålare och minskar värmeutvecklingen.

Värmepump är installerad för att skapa kyla på sommaren vilket leder till att kylar och frysar arbetar mindre och därför drar mindre energi.

Ny pantmaskin har inköpts för att möta Returpacks krav på säkrare och mer pålitlig returhantering.

En isflingsmaskin är införskaffad för att kunna förvara färsk fisk i charkdisken.

Ett nytt kassasystem för att möta framtida betalsystem och skapa en driftsäkrare miljö.

Frysar som är energisnålare och har bättre isolering.